|
به طور کلی انواع باتری را می توان به سه دسته تقسیم کرد:
-سیلندری(یا قلمی)
-دگمه ای(مثل باتری ساعت مچی)
و کتابی یا بلوکی که بحث ما بر روی همین نوع تمرکز خواهد داشت.
توصیه ها:
-به طور کلی بهتر است پس از هربار که گوشی را به شارژ می زنید اجازه دهید تا 100% شارژ شود
-بهتر است گوشی را زمانی که شارژ باتری حدود 10% یا 15% رسیده به شارژ بزنید و پس از آن بی وقفه تا 100% شارژ کنید.
-بهتر است زمانی که گوشی در حال شارژ شدن است از آن استفاده نکنید.
-بهتر است هیچ وقت اجازه ندهید شارژ گوشی کاملا تخلیه شود.(مگر برای کالیبره کردن)
-بهتر است باتری را هیچوقت از جای خود خارج نکنید(مگر موارد ضروری)
-بهتر است هر شیش ماه یکبار و پس از هربار تعویض رام باتری گوشی را کالیبره کنید(بعدا در این مورد توضیح خواهم داد)
-حتما از شارژر اختصاصی گوشی خود استفاده کنید
انواع باتری مورد استفاده در موبایل
-نیکل متال هیدرات (که از رده خارج شده)
-نیکل کادمیوم (از رده خارج)
-لیتیوم یون
-لیتیوم پلیمر
باتری گوشی خود را بشناسید و از آن به درستی استفاده کنید
در کتابچه ها و سایتهای تخصصی موبایل همیشه نوع باتری نیز در کنار دیگر مشخصات درج میشود یا میتوانید گوشی را خاموش کرده و باتری آن را خارج کنید و پشت باتری یکی از این عبارات را ببینید و نوع باتری گوشی خود را تشخیص دهید:
1-(Ni-cd) نیکول کادمیوم
احتمال اینکه باتری گوشی شما از این نوع باشد 1 به 100 است! این باتری ها به دلیل وزن زیاد و دوام شارژ نامناسب و آلودگی زیست محیطی زیادی که تولید میکنند از رده خارج شده اند.
این نوع باتری ها نیاز به شارژ اولیه 8 تا 12 ساعت دارند و باید حتما پیش از هر بار شارژ مجدد تخلیه کامل شوند(خدا را شکر که دیگر مورد استفاده نیستند)
2- (Li-Ion) لیتیوم یون
لیتیوم یون امروزه بسیار مورد استفاده است و از ویژگی هایش باید گفت که نتنها به شارژ اولیه نیاز ندارند بلکه با تاکید باید گفت که بیش از حد شارژ کردن موجب کوتاه شدن عمر مفید این نوع باتری ها خواهد شد(یعنی گوشی مجهز به این باتری را نه بار اول و نه هیچ زمان دیگری 8...10 یا 12 ساعت در شارژ نمیگذاریم)
بهتر است هر بار اجازه دهید تا شارژ این نوع باتری به حدود 20% برسد سپس به شارژ بزنید و بگذارید تا بی وقفه تا 100% شارژ شود توجه کنید که وقتی گوشی شارژ شد بلافاصله آن را از شارژر جدا کنید چرا که همان طور که گفتیم باتری های لیتیوم یون نسبت به شارژ بیش از حد حساس هستند همچنین این باتری ها نباید به دمای بیش از 45 درجه برسند یعنی بهتر است گوشی های دارای این نوع باتری(و البته هر نوع باتری دیگری) را زیر تابش آفتاب و در معرض گرما قرار ندهید.
3- Li-po یا Li-on-po لیتیوم پلیمر
این نوع باتری ها بسیار سبک و باریک هستند(حدود 20% سبکتر از نوع لیتیوم یون) و همچنین می توانند شکل های مختلفی به خود بگیرند
در تعریفشان همین بس که می توان گفت هیچ محدودیتی ندارند! این باتری ها نیازی به شارژ اولیه ندارد و می توان در هر زمانی شارژشان کرد البته بهتر است هر چند روز یک بار اجازه دهید تا شارژ به حدود 10% برسد سپس شارژ کنید.
همچنین سونی در سایت خود اعلام کرده این باتری ها را می توان در حین شارژ نیز مورد استفاده قرار داد هر چند بهتر است در این مورد زیاده روی نکنیم!
:: موضوعات مرتبط:
<-CategoryName->
:::
<-TagName->